29 Ocak 2013 Salı

H&M Bilinçli koleksiyon kampanyası ve karşınızda Vanessa Paradis

     Vanessa Chantal Paradis veya kısaca Vanessa Paradis, (d. 22 Aralık 1972) Fransız aktris, şarkıcı, manken. Oyuncu Johnny Depp ile birlikte Fransa'nın güneyinde yaşamaktadır ve Lily-Rose Melody ile Jack isimli iki çocukları vardır. 1.60 boyunda oğlak burcu bir bayandır.14 haziranda Tybee adasında Johnny Depp ile evlenmiştir. Birkaç albümde sevgilisi Johnny Depp'ten yardım istemiştir ve Johnny Depp birkaç albüm kapağı resmi yapmıştır.

    Şimdi gelelim asıl konumuza H&M 'in Venessa Paradis ile anlaştığı ve 25 Mart'ta piyasaya sunulacağı bilinçli koleksiyona! Bu koleksiyonda herşey geri dönüşüm yoluyla üretilmiştir ve bu konuyla ilgilide Venessa Paradis "ben eski kıyafetleri değerlendirmeyi ve onları tekrar kullanmayı seviyorum çünkü ben bir çevre dostuyum"diye bir açıklamada bulunmuştur.

   

Koleksiyon 21 Mart'ta İstinye Park, Marmara Forum ve CEPA H&M mağazalarında olacaktır.Her türlü markadan, her türlü şartta kıyafet kabul ediliyor. Karşılığında, H&M müşterileri getirdikleri her poşet dolusu kıyafet için bir 5 TL indirim çeki alacak. Toplanılan kıyafetlerin sonrasında, tüketim malzemelerine dönüştürülerek tekrar kullanıma sokma görevini, H&M’in bu projedeki çözüm ortağı I:Collect üstleniyor.


H&M’in bu projedeki çözüm ortağı I:Collect, H&M Charity Star adıyla bir websitesi yarattı. Bu sitede H&M’in yer aldığı 48 ülkenin kendine ait hesapları olacak, I:Collect her ülkenin topladığı kilo başına hesaplarına 2 cent yatıracak. Bu hesaplarda ülkelerin seçtikleri derneklerin logoları ve kısa açıklamaları hem kendi dillerinde hem de ingilizce olarak yer alacak. Siteye giren herkes o ülkenin kaç kilo ürün topladığını ve seçtiği derneğe ne kadar yardım yapılacağını görebilecek. H&M Türkiye ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile bu projede yer alacak. 










H&M dünya çapında seçili mağazalarında kıyafet toplayan ilk firma oluyor. Global bir girişimle, H&M müşterileri doğal kaynaklardan tasarruf yapmış ve çevreye olan etkiyi aza indirmede etki sağlamış olacaklar. Her türlü markadan, her türlü şartta kıyafet kabul ediliyor. Karşılığında, H&M müşterileri getirdikleri her poşet dolusu kıyafet için bir 5 TL indirim çeki alacak. Toplanılan kıyafetlerin sonrasında, tüketim malzemelerine dönüştürülerek tekrar kullanıma sokma görevini, H&M’in bu projedeki çözüm ortağı I:Collect üstleniyor.



Bahar için iyimserlikle dolu olan koleksiyonun parçaları, yandan kesik penceresiyle sportif efektli bir tulumun yanı sıra yere kadar uzanan elbise ve tropik baskılı tişört elbise gibi romantik tarzda. Bilekten bağlamalı topuklu ayakkabı gibi aksesuarlar da bulunuyor ve tüm koleksiyon organik pamuk, geri dönüştürülmüş polyester ve Tencel gibi daha sürdürülebilir materyallerden yapılmış.

































Hiç yorum yok: